képek

Friss topikok

Click for Veszprém, Magyarország Forecast

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

csirip

Moosegumi ismertető

2010.09.29. 11:20 | metzeler | Szólj hozzá!

                         Moosgumi-Mi is az?
 
Moosgumi egyszerűen jellemezve egy gázzal felpumpált gumifajta.
Azért hogy a gáz a megformálásnál ne szökjön el, egy zárt-pólusú anyaggal tömítik be a külsejét. Ez a körformájú „habgumiabroncsot” az endúró versenyeken használatos motoroknál a tömlő helyett ezt szerelik a kerékbe. A guminyomás függ a Moussetípúsoktól  a gumiabroncsméretétől és a felni szélességétől is, kb:0,7bár. A mousseoknak nincs utcai gumiba való megfelelője.
 
Előnye: Soha többé defekt
 
Egy bizonyos gondoskodásnál a Mouse-t sokáig lehet használni. Itt egy pár tipp:
 
1,  A mousset a megfelelő hozzáértéssel és óvatosan kell szerelni. A felszíni sérülések használat közben hamar nagyobbodnak. Ezek után a Mousse a sérülés helyén elkezd morzsálódni, aminek az eredménye, hogy idő előtt elhasználódik.
 
2, Soha nem szabad a Mousst gumipasztával vagy szappanos vízzel szerelni. Ezek a szerek ki szárítják, és ezek miatt hozzáragad a felni belsejéhez, használat közben pedig felmelegszik és belülről szakad ki. A Moussénak mindig mozognia kell a felniben. Ezért mindig a speciális –szilikon géllel kell beszerelni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3, A mousse nyomás alatt veszít a benne lévő gázból, tehát akkor is, ha már be van szerelve, de motorkerékpárt nem használják. Ha hosszú hetekig nem fogjuk használni a motorunkat a mousset ki kell szerelni a kerékből le, kell tisztítani és át kell kenni a szilikon géllel majd egy nejlon zacskóba, kell tenni és egy hűvös sötét helyen kell tárolni.
 
4, Minden mousse a használat közben egyre puhább lesz. Amikor a mousse nagyon puha lesz, akkor egy használt erősített falú hosszában felvágott tömlőt a mousse és a felni közé kell szerelni. A megfelelő nyomás máris helyre állt. Itt is érvényes az, hogy szerelni a speciális szilikon géllel kell.  

 

vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://metzeler.blog.hu/api/trackback/id/tr992331836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása